Menu Juni 2019

Hapje(s)

Moules parquées

Ingrediënten
  • 12 mosselen per persoon
  • Citroen
Bereidingswijze
  1. Mosselen open maken en op ijs leggen.
  2. Citroen en peper over strooien.

Papillot op de BBQ

Ingrediënten
  • 2kg mosselen
  • 2 teentjes look
  • 150gr ajuin
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 20gr boter
  • 10cl Ricard
  • Zilverpapier
Bereidingswijze
  1. Groentjes wassen en snijden in een kleine brunoise, de look fijn snijden maar apart houden.
  2. De groenten 10 minuten aanstoven zodat ze een beetje gaar worden. Afkruiden met peper en zout.
  3. De mosselen kuisen en wassen onder stromend water (nooit onder water zetten).
  4. Een groot blad zilverpapier nemen, de mosselen in het midden leggen, groenten er bovenop. Bestrooien met look en kruiden en een scheutje Ricard over gieten. Goed dichtplooien en afdichten.
  5. Op een voorverwarmde Primo van 140 graden plaatsen voor een 15 tal minuten. Als de papillot opgeblazen is, is die klaar.
  6. Kan geserveerd worden.

Mosselen met ansjovisboter

Ingrediënten
  • 1,2kg mosselen
  • 200gr boter
  • 50gr sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 50gr Ansjovis
  • bieslook
  • peper, zout & escargotskruiden
Bereidingswijze
  1. Boter op kamertemperatuur brengen, sjalotten, bieslook & look fijn snijden. Alles mengen met de boter en goed afkruiden.
  2. Mosselen wassen en open snijden over het slot. Duw de schelpen van elkaar zo kan het mes er tussen.
  3. Plaats de halve schelpen op een plaat en doe de Ansjovisboter er op.
  4. Op een voorverwarmde primo van 140 graden plaatsen voor een 15 tal minuten.

Hoofdgerecht

Mosselen Ardennaise met frietjes

Ingrediënten
  • 4kg mosselen
  • selder
  • ajuin
  • wortel
  • spek
  • prei
  • aardappelen
Bereidingswijze
  1. Groenten snijden en stoven. Goed afkruiden.
  2. Aardappelen schillen, snijden en voor de eerste keer afbakken.
  3. De mosselen kuisen en wassen onder stromend water (nooit onder water zetten), boter in de pot en het spek aankleuren. Dan de mosselen als ook de groenten er boven op, deksel er op en vol vuur. Regelmatig opschudden van de mosselen.
  4. Ondertussen de frietjes voor de tweede keer afbakken en opdienen.